Не прогавмо цей шанс

Блаженні чисті серцем...


Ця неділя 6 листопада 2011 року ще довго залишатиметься у памяті парафіян церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Заріччя, Жидачівського деканату. Всі вони стали свідками непересічної події, коли 28 молодих хлопців і дівчат з різних куточків Стрийської єпархії давши урочисту присягу, приєдналися до Руху «Справжня любов чекає». Рішення цих молодих людей означає, що для них не є порожнім звуком слова апостола Павла: «Хіба ви не знаєте, що Ваші тіла є храмом Духа Святого». Вони вирішили тримати  храми своїх тіл у чистоті, уникаючи дошлюбних статевих звязків, порнографії та плекаючи християнські чесноти.
Вся церемонія розпочалася з Божественної Літургії, яку очолив о. Олег Кобель, Голова Комісії у справах сім’ї та мирян Стрийської єпархії у співслужінні з о. Михайлом Микитчином, Адміністратором парафії с. Заріччя. Кожен з тих, хто приймали присягу чистоти, перед Літургіїєю приступили до Св. Тайни Покаяння, а відтак отримали Святе Причастя, як знак найбільшого єднання з Господом. По закінченню Служби Божої було освячено символічні срібні обручки з написом «Справжня любов чекає», які отримував на палець кожен, хто підходив до солеї та вголос, тримаючи запалену свічку і білу квітку промовляв слова присяги. Опісля, по двоє, у супроводі священиків підходили до запрестольної ікони Пресвятої Богородиці, для якої жертвували білі квіти, як символ чистоти, а також приклякнувши молилися, щоб витримати у своїй постанові. Все відбувалося під звуки зворушливої пісні «Три лілеї». Насамкінець, всі присутні в храмі помолилися «Отче наш» і Богородице Діво, випрошуючи для нових членів Руху «Справжня любов чекає» ласки витримання в постанові жити чистим життям до шлюбу.
Після щирих побажань на адресу молоді, відбулася зустріч зі спільнотою „Божі зернятка”, яка давно існує при храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Заріччя. Це, по-суті єдина діяльна молодіжна спільнота на цілий Жидачівський район. Вона дала 15 членів для Руху СЛЧ. В цей день, о. Михайло з дружиною Лесею збирали численні плоди духовного зерна, яке вони багато років тому розпочали засівати у душах своїх парафіян.
Свято, яке цієї неділі було у с. Заріччі нікого не залишило байдужим. Слова Ісуса Христа „Ті, що чувши слово серцем щирим, добрим, його держать і дають плід у терпінні.”, якими закінчувалося Недільне євангеліє про сівача, в той день прямо стосувалося саме тих 28 молодих людей, що вирішили за прикладом Богородиці сказати Богові „Так!”.
Бажаючі стати учасником Руху «Справжня любов чекає» можуть зголоситися за т. 0972243445.

Коментарі