Не прогавмо цей шанс

Коментар на Євангеліє 20 Неділі від Зіслання Святого Духа

Євангеліє від Луки 7, 11-16.
11. В той час пішов Ісус у місто, що зветься Наїн, і з ним ішли його учні й сила народу. 12. Коли вони наблизились до міської брами, аж ось виносили мертвого сина, єдиного в матері своєї, що була вдовою. І було з нею чимало людей з міста. 13. Побачивши її, Господь зглянувся над нею і сказав до неї:
– Не плач.
14. І, приступивши, доторкнувсь до мар, і ті, що несли, зупинились. Тоді Ісус сказав:
– Юначе, кажу тобі, встань!
15. І мертвий підвівся, і почав говорити. Він віддав його матері. 16. Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога й говорили:
– Великий пророк устав між нами. Бог навідався до народу свого.

Сьогоднішнє недільне Євангеліє про дивний похорон, який так і не відбувся.  Сльози горя змінилися на сльози радості. Юнак починає говорити на голос Божий "Кажу тобі, встань".   Цікаво те, що подібне станеться з Христом. Він, єдин син своєї матері також воскресне і скаже до апостолів "Мир вам". Ми не знаємо точно, з якої причини помер той юнак з міста Наїн. Але знаємо точно, що Той, що його воскресив помре страшною смертю на хресті. Помре через мовчання тих, які говорили "Бог навідався до народу свого". Мовчати, коли розпинають твого Бога - як це нагадує мені сучасних християн.

Коментарі