Не прогавмо цей шанс

Про вакцинофобію та пішохідний перехід.



Вже довгий час спостерігаю в своїй новинній стрічці у Фейсбуці справжню істерію з приводу вакцинації. Як не прикро, цю істерію поширюють навіть мої співбрати, священники. І, що є дуже  промовистим, переважну більшість вакцинофобів складають люди без медичної освіти. Тут важко достукатися до здорового глузду, адже деякі психологи помітили певну кореляцію між схильністю вірити в різні конспірологічні теорії і особливістю людської психіки. Але спробую привести один аргумент. 

Всі ми знаємо, що таке пішохідний перехід. Є люди, які його малюють в певних місцях. Є пішоходи, які переходять на ньому. Є окремі індивіди, які переходять там, де їм заманеться. Є поліція, що має повноваження штрафувати таких унікумів. І є водії, які зобов'язані пропустити пішохода, що рухається встановленим переходом. Аргументи вакцинофобів просто "геніальні": хто може дати гарантії, що вакцина не зашкодить людині? Це те саме, що я би запитав, хто може дати гарантії, що пішохода не зіб'є авто на переході? Дорожні служби? Поліція? Водій? Звісно, що ніхто. На пішохідних переходах гинуть сотні людей щороку і тисячі травмуються через власну неуважність чи неуважність водіїв. Проте нікому в здорову голову не приходить думка відмінити всі пішохідні переходи, бо на них постійно гинуть люди. Дехто скаже: "Я постійно перебігаю дорогу там, де мені зручно, і все ще живий". Але ж ніхто не агітує інших перебігати дорогу там, де заманеться, бо це ознака свободи! І, чомусь, нікому не приходить в голову вважати тоталітаризмом штрафи за порушення правил руху на дорозі! 40% смертей та травмувань на дорогах відбувається саме на пішохідних переходах. Чи хтось може сказати, що ускладнення після вакцинування складає таку цифру? Хіба кількість людей, які безпечно перейдуть дорогу саме на такому переході у порівнянні з іншим місцем, не є набагато вищою? 

Люди завжди когось чи чогось бояться. Найкращим способом себе трохи заспокоїти, це передати свій страх іншому. Це мниме знання чогось, що від нас хтось приховує, робить людину значимою у власних очах. Так, найчастіше в ці теорії вірять ті, хто нічого значимого не осягнули. Тому, щоб не виглядати у власних очах жалюгідним, потрібно знати щось, чого не знають інші. Можливо це випадковість, але переважна більшість профілів людей, які поширюють різні конспірологічні теорії, приховують власне фото. Ясно, що є чимало ботів, але і значна кількість тих, хто бояться всього і всіх. Як це поєнується х вірою? Не знаю. Страх є чимось супротивним вірі. Якщо ти більше боїшся, значить менше віриш. Якщо більше віриш, значить менше боїшся. "Маловіре, чого засумнівався"?

 

Коментарі

  1. З Вашого дозволу, прокоментую!
    Аккаунт не мій - мого товариша з АгроДРУЗІВ.
    "Тут важко достукатися до здорового глузду, адже деякі психологи помітили певну кореляцію між схильністю вірити в різні конспірологічні теорії і особливістю людської психіки. Але спробую привести один аргумент".
    1. Так, обмеження комунікації спричиняє паранойїдальні тенденції. І водночас... Чому розвелося стільки теорії та практики коронавірусної інфекції? Чому в десятках країн палять станції 5-G та відмовляються від сумнівних вакцин? Чому суд в Перу визнав Сороса, Рокфеллера та Білла Гейтса винними в пЛандемії "коронавірусної інфекції"? Чому рішення судів та медичних організацій так часто суперечать одне одному? Чому коронавірусну інфекцію не вдається зупинити, і стабілізувати?!
    2. Остання біблійна книга Нового Заповіту - Апокаліпсис розповідає про Судний день планети Земля, коли Білий вершник Апокаліпсису почне свою смертельну ходу та їзду. Погугліть та пошукайте в Симфонії, будь ласка.
    "Не бійтесь, бо це ще не кінець", - сказав Господь Ісус Христос.
    3. Здоровий глузд - це сума інтелекту та благоразумності усіх складових людського соціуму. Навіть Ютуб, ВКонтакті та інші соцмережі перестали повністю блокувати усі ГІПОТЕЗИ про біометричну вакцину з контролюючим біочипом, який усуне т. зв. "ген Бога", про шкоду інтернету 5 та 6 покоління, про існування злої лукавої цивілізації "рептилоїдів", про прагнення Клубу золотого мільярду (учасники якого омолоджуються Адренохромом на основі біоматеріалу з абортованих немовлят, і до якого входить Білл Гейтс) - про наміри скоротити населення Землі, про швидкий прихід Антихриста (Мешіаха) - Ізраїль практично готовий та вакцинований! Інакше користувачі таких ресурсів перейдуть до іншої комунікативної площини. Можливо, диму без вогню справді не буває?
    4. Ятрогенія. Чи варто бути обережним та проникливим на пішоходному переході, коли назустріч на величезній швидкості мчить навіть "швидка допомога" із сиреною? Коректний приклад у контексті полеміки, пане Олеже!
    Будь ласка, задумайтеся, запрошую до розмови, дискусії та полеміки! Сподіваюся на розуміння, на поміркованість та на розсудливість, на благоРАЗУМНІСТЬ, адже у Вас самого - двоє дітей! З повагою.

    ВідповістиВидалити
  2. Судячи із згадки про книгу Одкровення, помітно, що у Вас немає богословської освіти. Інакше, Ви б не трактували так цю книгу. Можу дати цікаві посилання на тих, хто в темі. Щодо згадок про країни, на маргінесі світової політики, то вони цікаві і самопромовисті. Дим без вогню якраз буває :)
    Щодо швидкої, яка мчить на пішохідному переході, то це трішки не в тему. Мої аргументи стосуються смертності пішоходів на переході, яка не є причиною того, щоб відмовлятися від переходів, як таких.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар