Не прогавмо цей шанс

Реколекці для членів та симпатиків Руху "СЛЧ"



У суботу 3 грудня 2011 року в Катедральному храмі Успення Пресвятої Богородиці пройшли одноденні реколекції для членів та симпатиків молодіжного Руху „Справжня любов чекає”, що вже пів-року успішно розвивається на теренах Стрийської єпархії. У реколекціях взяло участь більше сорока учасників з Жидачівського, Стрийського, Перемишлянського, Городоцького, Добрянського деканату Стрийської єпархії, а також з Самбірсько-Дрогобицької єпархії, м. Дрогобича.
Реколекції розпочалися з Божественної Літургії, яку очолив о. Андрій Бінас, Голова Катихитичної Комісії Стрийської єпархії та о. реколектант Тарас Фітьо, Голова Комісії у справах родини Львівської Архиєпархії. Під час Літургії о. Тарас Фітьо виголосив свою першу науку. Під час Літургії чимало з присутніх молодих людей приступили до Сповіді та Святого Причастя. Ще дві науки були виголошені після Літургії. Між науками, під час перекуски, молодь мала можливість познайомитися між собою та приємно поспілкуватися.
У трьох реколекційних науках, які мала можливість прослухати молодь о. Тарас розглянув кілька аспектів духовного життя, які мають дотичність до належного приготування до подружжя: питання зрілості, відповідальності, чистоти до подружжя та ін. Надзвичайно цікаво о. Тарас представив біблійний погляд на подружжя на основі перших глав Книги Буття, показавши ті наслідки гріха наших прародичів, які мають місце у подружньомі співжитті. Також, о. реколектант гарно показав цінність та важливість подружньої присяги. Варта відмітити і те, що науки легко сприймалися через відмінний стиль, що поєднював у собі як серйозний розгляд питання, так і жарти, де вони були доречні.
Ці реколекції, які вперше були проведені для Руху „СЛЧ” Комісією сім̓ї і мирян Стрийської єпархії УГКЦ,  мали на меті виконання плану дальшого приготування до подружжя. Ближче приготування наречених відбувається в обов̓язковому порядку через участь у навчаннях при 12-ти Відділеннях Центру Передподружнього Приготування Стрийської єпархії. На сьогоднішній день через дальше приготування до подружжя, Церква може поширювати принципи християнського життя у молодіжному середовищі та належно готувати молодь до зрілого прийняття рішень та розпізнання свого покликання.. Створення та поширення Руху „Справжня Любов Чекає” у нашій Церкві сприятиме не лише плеканню ідеалів дошлюбної чистоти та стриманності, а й усвідомленню правдивої вартості подружжі, як особливого задуму Господа Бога щодо людини.
Ці реколекції не мали б такого успіху без підтримки о. Мирона Гринишина, Адміністратора Храму Успення Пресвятої Богородиці м. Стрия, що посприяв у виділенні приміщення та зорганізував скромний обід для молоді.
Особлива вдячність о. Михайлу Микитчину з парафії с. Заріччя Жидачівського д-ту за активну участь його молоді та сповідь учасників реколекцій.
Плодом цих реколекції стало те, що багато молодих людей прийняли рішення провадити своє життя у чистоті і тілесній стриманності, як одних з найважливіших з аспектів приготування до життя у християнському шлюбі.

Коментарі