Не прогавмо цей шанс

Ще один тест на наше християнство.

"Якщо вбити вбивцю, кількість вбивць не зміниться"
Сьогодні є той день коли прийдеться написати непопулярний пост. Він не набере стільки лайків чи поширень, як "Відкритий лист тата до Дзідзя", але навпаки, я очікую шквал гнівних коментарів. І нічого дивного, бо ми давно перестали бути християнською державою. Ми є державою мнимих християн. 
Мене неприємно шокувала реакція соцмереж на вбивство посла Росії в Туреччині. Злорадство, неприхована радість, смішні меми і коментарі є чудовим показником того, що росіяни вбили набагато більше, ніж самі на це сподівались. Вони вбили в нас християнське розуміння боротьби. Люди, які самі не ходять до храмів чи роблять це зрідка, перші підхоплюють заклики до насилля над священиками московського патріархату. Люди, які себе приписують до християн, втішаються з того, що мусульманин стріляє в спину росіянину. Росіяни вбили в нас бажання мінятися. Ми матюкаємося тими ж матюками, що й вони. Слухаємо ту ж музику, напиваємося "водки" до білої гарячки, сповідуємо ту саму ненависть до думки іншого. За ці роки війни виявилося, що  "вбити у собі москаля" не є простою справою. Виявляється, ми ще поєднані з ними тою невидимою пуповиною, коли шукаємо тисячі причин оправдати вбивство. Вбивство дитини в лоні матері, вбивство десятків ембріонів задля народження однієї дитини, ефтаназію, смертну кару і вбивство посла іншої країни в іншій країні. Так, для мене це все означає те саме: замінити собою Бога. Був один ангел, який хотів присвоїти собі всі ознаки Господа. Ввн закінчив дуже погано. Тому скажімо собі чесно: ненависть замінила нам віру. Саме віру, а не любов. Бо для тисяч українців бажання помсти стало ніби замінником релігії. Я також відчуваю час від часу на собі дію цієї отрути. Не раз емоції брали верх в інтернет-баталіях з тролями з Москви. Але важливо не забувати того, ким ми є і яку державу будуємо. Як би не обурювали нас звірства в Дебальцево, Світлодарській Дузі  чи Алеппо, ми не маємо права переступати рубікону здорового глузду та віри. Хіба не зрозуміло, що ця війна не є війною за територію чи ресурси. Це війна за цінності. Гібридна війна є витвором диявола. Саме так він воює з нами. Без оголошення війни та розпізнавальних знаків. І мені дуже шкода, якщо ми програємо таку війну. Ми зранені релігійним, конфесійним, партійним, територіальним, мовним розділенням.  Хоча, що нам ділити? Під кожним, навіть жартівливим постом знайдуться коментарі людей, що показують наші анутрішні рани. Коктейль із пострадянської та постмодерністської отрути робить нас такими, якими ми є: мнимими, несправжніми, порожніми. Комусь би хотілося, щоб було інакше, але Бог є Любов. Чи Він не любить "москаля", "жида" "негра"? А що з нами, християнами не так? Чи ми не повинні "плекати в собі ті самі гадки, що були в Христі Ісусі", який за дивним збігом обставин також був жидом? Свідоме вбивство є тяжким гріхом в кожному випадку. Але вбивши москаля у собі, ми зробимо супер класне і потрібне діло. "Ми куплені дорогою ціною". Забувши це, можемо самі заплатити дорогу ціну. Але прибуток з цього нас не потішить, будьмо певні. Тішитиметься батько брехні і напів правди диявол.




Коментарі

  1. Дуже гарна стаття.Чомусь деякі українці аж на війні стали віруючі То невже людям потрібна аж війна,щоб навернутись до Бога?Деяких і війна не навертає до Бога,що по 100 абортів у Львові щодня

    ВідповістиВидалити
  2. "мнимих" варто замінити на "уявних".

    ВідповістиВидалити
  3. Трохи широко і абстрактно.Важко прослідковується основна думка тексту.і забагато трохи "лозунгових" термінів.
    Такі теми слід більше конкретизувати.Вас все таки люди читають широкого кола. Однак тема більш менш розкрита..вітаю.

    ВідповістиВидалити
  4. ну, от...
    усюди ті жиди, усюди - зрада... (((

    хоча, судячи з коментарів, Ви тут просто в ораторстві тренуєтесь?

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за те, що Вас, всечесніший отче, болить .. бо дійсно виглядає воно зле повсюди (живу у Канаді, а проблеми духовні ті ж самі), але вірю, що Єдиний Господь може зло використати і перемінити на ДОБРО і з тою вірою вітаю вас в очікуванні Різдва!

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже гарна піарна стаття, ви це вмієте.Якщо ми нехристиянська держава то ви 1 християнин. Тоді воїни Упа Ато вбивці, чому посилаєте священиків в Ато, чи із вашої родини когось вбили, поїдьте на передову навчіться

    ВідповістиВидалити
  7. Війна є війна. Нехай простить їм їхні гріхи Господь.

    ВідповістиВидалити
  8. Дякую, отче!
    Ви повторили мої думки.
    Мені страшно, як люди радіють з вбивства інших, навіть якщо це ворог...Забули, що суть християнства в любові.
    "Це війна не за територію, а за цінності" ������

    ВідповістиВидалити
  9. Вбиваючи вбивцю захищаємо тих, кого цей вбивця ще не вбив. Зрештою ККК також це дозволяє. Перший етап конфлікту - не допустити війни; наступний це війна - як наслідок нашої неспроможності вирішити проблему на попередньому етапі. Ситуація подібна до боротьби з хворобою. Коли людина не вміє запобігти хворобі, то в наслідок цієї недбалості і безвідповідальності мусить дійти до хірургічного втручання: треба вирізати пухлину інакше отрує увесь організм. І тут вже природні методи і спроба життя в гармонії з природою не допоможуть, бо дія пухлини є швидше прогресуючою, ніж відкритість людини на зцілюючу благодать. Не зробить операції - загине сама і залишить родину за котру є відповідальна без опікуна.
    Зрештою Бог діє через людей, а не зробить усього за нас. Кожний має обовязок захищати себе і своє суспільство.
    Проблема українського суспільства це наслідок бандитсько-комуністичного, де сірій масі вдолблювали, що вони не спроможні нести відповідальність за своє життя і партія це зробить найкраще. Це є спосіб знищення в людях відповідальності і спосіб виховання бидло-маси рабів, що здібні тільки виконувати накази.
    Так боротьба повинна бути мудрою і Божою, але немає мудрості і Божественності без боротьби. Треба дуже чітко формулювати і розрізняти терміни, а також читати Святе Письмо об'ємно, а не концентруватися єдине на гаслах витягнутих з контексту. Бути пацифістом або віддати своє життя за інших, як Ісус, це різні речі.
    Коли Ісус з Апостолами були в Єрусалимі в них були мечі ш напевно не для того, щоб кришити салат. :-) Ісус не допустив також, щоб проллялась кров його учнів і добровільно пішов з охороною Святині.
    Є багато святих воїнів християнських котрі боронили християнській світ від мусульман, котрі перші наїхали на Святу Землю і продовжили свою експансію далі на Захід. А без християнських лицарів християнських народів і їх цивілізації вже давно не було в Європі.
    Так треба не допускати війни, але коли вже є віна - треба боротись, як перше так і друге треба робити з любов'ю.

    ВідповістиВидалити
  10. На мою думку, людина пробує зупинити країну- агресора тим способом, який у неї є, бо посол це представник країни.

    ВідповістиВидалити
  11. Не ми пішли на їхню землю вбивати!
    А вони прийшли сюди сіяти ненависть і вбивства.
    І ми захищаємо свою Землю, Землю наших дідів і прадідів.
    І якщо наш воїн не буде стріляти у ворога, то ворог застрелить нашого.
    МИ МАЄМО ПРАВО І БУДЕМО ЗАХИЩАТИСЬ!!!

    А ваші слова олче, якось дуже близькі до слів попів РПЦ, які постійно глаголять що ми всі братья і адін народ. І вони теж все сварять українців, які ми погані. Мазепу ще дотепер проклинають...

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар