Не прогавмо цей шанс

Наслідуючи Пречисту



На свято Ведення в храм Пресвятої Богородиці в Катедральному храмі Успення Пресвятої Богородиці м. Стрия відбувалася подія, яка стає щораз більш звичною на парафіях Стрийської єпархії УГКЦ, а саме прийняття присяги нових членів Руху „Справжня Любов Чекає”. Кілька тижнів тому на цій парафії молодіжним спільнотам „Гірчичне зерно” та Марійська Дружина було презентовано цей Рух. Молодь, яка була на презентації висловила бажання долучитися до Руху. Для такої важливої у їхньому житті події було вибрано величне Марійське свято Введення в храм. У такий спосіб молодь висловила своє бажання наслідувати чесноти Пречистої Діви Марії у своєму житті. Цьому передували одноденні реколекції, які у переддень свята провів о. Тарас Фітьо, Голова Комісії у справах сім̓ї Львівської Архиєпархії УГКЦ.
Найурочистіша мить присяги, яку приймали члени вище вказаних молодіжних спільнот, а також семінарист і дівчина з Жидачівського деканату,  відбулася після святкового недільного богослужіння, яке очолив о. Андрій Бінас, сотрудник Церкви Успення Пресвятої Богородиці м. Стрия. В цей день 14 молодих сердець відкрилися на слова Ісуса Христа „Блаженні чисті серцем...”. На Літургії кожен з них з̓єднався з Христом у Св. Тайні Євхаристії, попередньо прийнявши св. Тайну Покаяння. Після закінчення Літургії з палаючими свічками та білими ліліями в руках по черзі почали промовляти слова присяги:Пам'ятаючи, що щира любов довготерпелива і несамолюбна, присягаю Богові, моєму народові, собі, моїй майбутній дружині/чоловікові, моїм дітям і всім тим, з ким буду зустрічатися, що буду дотримуватися дошлюбної чистоти від сьогодні аж до одруження!”. Кожен, хто промовив присягу отримував з рук о. Андрія символічну срібну обручку на сій палець, що є пригадкою про обов̓язок жити у чистоті та тілесній стриманності аж до одруження. Після цього кожен складав білу лілію в офіру Богородиці перед її Чудотворним Образом Ліської Божої Матері, разом з особистою молитвою і проханням про заступництво. Все це зворушливе дійство спроводжувала пісня „Три лелії” у виконанні Сестер Служебниць Пречистої Діви Марії. Сестри та діти підготували також невеличкий виступ з піснями для всіх присутніх на тему чистоти. Завершилося свято многолітствієм та молитвами Отче наш і Богородице Діво в наміренні нових членів Руху „Справжня Любов Чекає”.
Зусиллями членів молодіжних спільнот Катедрального Храму для гостей, членів Руху „СЛЧ”, що прибули на це свято з інших  парафій нашої єпархії було приготовано невеличкий обід. За частуванням була добра нагода поспілкуватися між собою, розділити спільну радість та поділитися планами на майбутнє.  Кожен висловив готовність стати активним волонтером, що буде добрим прикладом для інших, розповідаючи друзям про великий обов̓язок плекати дошлюбну чистоту та стриманність у молодіжному середовищі.

Коментарі